Cea mai buna masina de spalat vase
Posted By ovidiu Posted On

Utilizarea masinii de spalat vase – 4 sfaturi utile

Masina de spalat vase este un electrocasnic nepretuit atunci cand vine vorba despre curatarea vaselor si a ustensilelor de gatit. Ea va poate scapa de una dintre cele mai solicitante si stresante sarcini devenind numaidecat un ajutor de nadejde pentru orice gospodina. Pentru a va putea bucura de cele mai bune rezultate atat referitoare la spalarea, cat si la igienizarea si uscarea vaselor, este important sa alegeti un detergent bun, dar si sa incarcati corect vasele, respectiv sa o folositi corespunzator. Modul de utilizare nu este unul complicat, insa este important sa tineti seama de anumite recomandari care, intr-adevar, fac diferenta.

In primul rand, inainte de a incarca vasele in cea mai buna masina de vase, trebuie sa indepartati excesul de murdarie si resturile de alimente. Nu, nu este nevoie sa clatiti in prealabil vasele, ci trebuie sa va asigurati ca nu adaugati vase cu resturi mari de murdarie solida. Veti incarca atat raftul de sus, cat si cel de jos. Asezati articolele la o distanta uniforma cu partea murdara, inclinate in jos spre jeturile de apa. Nu suprapuneti vasele si nu supraaglomerati masina intrucat acest lucru impiedica jeturile de apa sa ajunga in tot interiorul masinii, iar vasele nu vor fi curatate temeinic.

La nivelul raftului superior, incarcam, de regula, articole precum boluri, cesti, cani, pahare de vin si asa mai departe. Bolurile si farfuriile mici vor fi asezate pe suporturile specaile. Amplasati recipientele din plastic si capacele doar pe gratarul superior pentru a evita deformarea lor. Verificati mereu partea de jos a vaselor din plastic pentru a fi siguri ca acestea pot fi spalate in masina de spalat vase si nu prezinta interdictii in acest sens.

La nivelul raftului inferior, vor fi amplasate vasele mari de bucatarie precum: farfurii, platouri de servit, vase de copt care pot fi spalate in masina de spalat vase, vase din otel inoxidabil si alte vase foarte murdare in raftul inferior. Asezati oalele si tigaile de-a lungul laturilor masinii de spalat vase sau spre spate. Adaugati ustensilele in cosul de ustensile al masinii de vase, asigurandu-va ca orientati obiectele ascutite cuma r fi cutitele in jos, pentru a evita astfel accidentele nedorite.

Inainte de a inchide usa masinii de spalat vase si a incepe spalarea, asigurati-va ca nu exista nimic care sa blocheze bratele de spalare. Unele modele includ si un al treilea raft unde puteti aduaga tacamuri de argintarie suplimentare, ustensile, alte obiecte greu de montat sau chiar cesti. Nu uitati inainte de a porni masina sa adaugati si introduceti si detergentii speciali.

Detergentii joaca, deopotriva, un rol important pentru performantele masinii. Detergentul de spalat se adauga in compartimentul special care, la majoritatea masinilor de spalat vase, se afla in partea interioara a usii masinii. Introduceti detergentul in compartimentul respectiv si inchideti clapa. Adaugati agent de clatire in dozatorul special atunci cand indicatorul de la nivelul panoului de control se aprinde si semnaleaza acest fapt. De obicei acest compartiment se afla in aproapierea celui pentru detergent. Inchideti capacul si apasati ferm pana se aude un clic. Dupa ce masina de spalat vase finalizeaza un ciclu de pre-spalare, capacul se deschide, iar detergentul se amesteca cu apa. Utilizarea corecta a detergentului de vase este esentiala pentru performantele masinii. Utilizati numai detergent special formulat pentru masini de spalat vase automate si nu folositi alt tip de detergent de vase. Exista diferite tipuri de detergenti din care puteti alege, lichid, pudra, gel, tablete si pachete. Alegerea detergentului depinde de preferintele personale.In cazul in care utilizati detergent lichid, pudra sau gel, va trebui sa umpleti pana la linia de umplere pe care o au majoritatea modelelor.

Totodata, curatarea periodica a masinii de spalat vase este foarte importanta pentru mentinerea masinii si a vaselor in stare excelenta. In plus, folositi sare speciala pentru masina pentru a indeparta calcarul si alte acumulari de minerale pentru o functionare optima a masinii.

Selectarea ciclului de spalare reprezinta un alt aspect esential. Majoritatea masinilor de spalat vase includ cele trei cicluri de baza: rapid, normal si intensiv. Ciclul pe care il alegeti depinde de marimea incarcaturii si de cat de murdare sunt vasele. Pentru a seta ciclul, folositi butoanele de pe panoul de control care se afla fie in exteriorul usii, fie pe interior.

Programul rapid utilizeaza, de regula, mai multa apa si energie si o temperatura mai ridicata pentru rezultate rapide. Folositi acest ciclu atunci cand aveti vase usor murdare pe care trebuie sa le spalati in cel mai scurt timp posibil

Programul normal este cel mai frecvent utilizat, caci poate curata murdaria de zi cu zi fara a utiliza apa suplimentara. Acest ciclu poate fi folosit pentru vase cu grad mediu de murdarie.

Programul intensiv este ideal pentru oale si tigai ori alte articole foarte murdare, folosind, de regula, apa suplimentara la temperaturi mari cu o presiune ridicata.

Este important sa adaptati programul in functie de incarcatura caci o temperatura prea scazuta ar putea sa nu asigure o spalare suficient de buna sau o temperatura prea mare ar putea deteriora vasele sensibile. Gama de programe poate fi si mai variata, iar fiecare model propune programe si functii diferite pentru care puteti opta.

Verificati de doua ori daca nu exista vreun obstacol care sa blocheze bratele de spalare! Inainte de a incepe fiecare ciclu de spalare este important sa faceti acest lucru. Astfel, va veti asigura ca masina va functiona eficient si va spala foarte bine vasele. Odata ce ati pornit masina si ati inchis usa, aceasta va incepe treaba. Este important sa nu o intrerupeti pe timpul spalarii. In cazul in care aveti o masina standard sau semi-incorporabila, veti putea verifica durata programelor pe display-ul care este la vedere, amplasat pe exterior. Insa, daca aveti o masina incorporabila, display-ul nu mai ramane vizibil. In aceste conditii puteti opta pentru o masina ce integreaza fie functia Time Beam care presupune proiectarea duratei programelor la nivelul podelei, fie Info Light ce vizeaza proiectarea luminii rosii pe podea cat timp spala.

Pentru mai multe informatii si recomandari despre cele mai bune masini de spalat vase gasiti pe www.masinivase.ro. Aici puteti gasi informatii complete despre orice model de masina de spalat vase care va intereseaza indiferent de tipul ei sau de brand!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *