Cele mai bune saltele de pat - Afla Pareri
Posted By ovidiu Posted On

Saltele cu arcuri vs saltele din spuma : Diferente si Recomandari

Nu este usor sa alegi o saltea de pat care sa iti asigure confortul si sustinerea de care ai nevoie si daca mai luam in considerare si diversitatea ofertelor si variantelor de pe piata, ne dam seama ca devine din ce in ce mai dificil de identificat produsul potrivit nevoilor noastre. Exista multi cumparatori care stiu ca trebuie sa achizitioneze o saltea de pat buna, insa nu stiu de unde sa inceapa. Insa, inca de la bun inceput trebuie sa pui la punct cateva aspecte: de ce buget dispui, care sunt dimensiunile saltelei de care ai nevoie in raport cu dimensiunile patului si, bineinteles, tipul saltelei pe care ti-l doresti.

Cea mai mare nedumerire am intalnit-o atunci cand vine vorba de a alege intre o saltea cu arcuri versus o saltea cu spuma. Daca bugetul si dimensiunile saltelei depind in proportie de 100% de cumparator, tipul saltelei pe care il alegi este o chestiune ce trebuie sustinuta de o foarte buna informare in prealabil pentru a putea lua decizia potrivita si a alege dintre cele mai bune saltele de pat existente in piata, la momentul actual. Prin urmare, acest lucru vom dezbate in materialul pe care l-am pregatit, astfel incat tu, in calitate de cumparator, sa iti poti da seama mai usor care este varianta optima pentru nevoile tale si sa adopti cea mai buna decizie.

Saltelele cu arcuri constituie, poate, cel mai popular model de saltele, primele modele aparand chiar in perioada revolutiei industriale. Daca esti familiarizat cu ele din acea perioada, vestea buna este ca tehnologia a avansat si in acest domeniu. Actualmente, putem gasi pe piata o multitudine de variante de arcuri, fiind prevazute cu cu straturi superioare, ceea ce ajuta la un mai bun confort decat ofereau in trecut.

Care sunt principalele tipuri de arcuri pe care le putem gasi in structura unei saltele?

In primul rand, vom aminti de arcurile Bonell ce au forma de clepsidra si sunt fabricate dintr-o sarma subtire. Aceasta varianta de arcuri ofera saltelei o sustinere mai ferma, dar si o durata de utilizare mai mare. Totusi, pretul pentru aceste saltele este unul accesibil.

Pe de alta parte, avem si arcurile Pocket care sunt ceva mai mici, iar fiecare arc este inserat intr-o mica husa textila, prevenind astfel uzarea sau chiar ruperea arcurilor. De asemenea, reuseste sa reduca zgomotele facute de arcuri, iar design-ul saltelei este unul mai stabil. In plus, fiindca dispune de mai multe puncte de sprijin, o astfel de saltea reuseste sa se muleze pe formele corpului si sa il sustina eficient.

Printre avantajele unei saltele cu arcuri as vrea sa mentionez buna durabilitate, iar majoritatea modelelor pot fi intoarse de pe o parte pe alta si folosite pe ambele parti. De asemenea, au un pret mai accesibil chiar si pentru cei care nu dispun de un buget prea mare, ofera o buna ventilatie si pot fi recomandate si celor care au o greutate mai mare. Pentru fiecare model de saltea este mentionata greutatea maxima pe care o poate sustine de persoana si trebuie sa ai in vedere si acest lucru. In plus, nu vine rulata, deci nu va trebui sa astepti o anumita perioada de timp pentru a isi reveni la forma initiala sa poata fi utilizat si nici nu prezinta miros specific.

In mod cert, regasim saltele cu arcuri mai  mult sau mai putin calitative, in functie de numarul si tipurilor arcurilor din care este formata ori chiar de husa in care sunt amplasate arcurile. Mai mult decat atat, nivelul de confort creste atunci cand peste salteaua de arcuri este amplasata o saltea superioara fabricata din spuma. Calitatea sistemelor de arcuri este in stransa legatura si cu constructia acestora si anume diametrul si grosimea lor.

Cu cat numarul de arcuri dintr-o saltea este mai mare, cu atat salteaua poate sustine mai bine corpul si poate ameliora punctele de presiune. In plus, saltelele ce dispun de mai multe arcuri pe metrul patrat ofera mai mare rezistenta decat saltelele cu numar mai mic de aracuri.

Varietatea este un alt punct forte al saltelor cu arcuri, gratie modului in care sunt aranjate, densitatilor variate si materialul folosit in partea superioara a saltelei. De asemenea, specialistii recomanda intoarcerea saltelei de 3-4 ori pe o parte pe alta a saltelei, crescand astfel durata de utilizare a acesteia.

Saltelele din spuma sunt rezultatul unor cercetari amanuntite ale organizatiei NASA, fiind initial realizate pentru astronauti, pentru a fi protejati impotriva presiunii. Ulterior, au inceput sa fie produse in masa pentru publicul larg, iar actualmente a devenit varianta preferata de multi cumparatori. In plus, tehnologiile folosite pentru saltelele cu spuma sunt considerate superioare celor folosite pentru fabricarea modelelor cu arcuri.

Care sunt variantele de spuma folosite pentru o saltea?

Spuma poliuretanica este cea mai populara varianta, oferind nivele de fermitate diferite, dar si densitate variata.

Spuma foarte elastica este o varianta de spuma poliuretanica ce ofera o greutate si elasticitate mai mare. Saltelele realizate din aceasta spuma ofera o durata de utilizare mai mare.

Spuma cu memorie este o varianta de inalta calitate ce se adapteaza eficient conturului natural al corpului, prevenind in acest fel probleme de circulatie si dureri de muschi ori articulatii.

Latexul reprezinta un material ce ofera o buna respirabilitate produsului, fiind ideal pentru cei ce transpira excesiv pe parcursul noptii.

Printre avantajele saltelelor din spuma, mentionez buna sustinere a corpului, mulandu-se pe formele acestuia si ameliorand punctele de presiune, fiind ideale si pentru cei care se confrunta cu diverse afectiuni la nvelul spatelui. Totodata, previne propagarea miscarilor partenerului in timpul somnului. Este o varianta potriivta si pentru cei care sufera de diverse forme de alergii, caci alergenii nu pot patrunde in nucleul spumei, devenind astfel un produs mai igienic. In plus, se curarata usor cu ajutorul aspiratorului, iar cele care sunt prevazute cu husa detasabila, aceasta poate fi spalata in masina de spalat rufe.

In general, o saltea cu spuma poate contine in structura sa mai multe straturi cu densitati si calitate diferita. Exista foarte multe modele de variante de saltele cu spuma, cu mai multe tipuri de straturi, oferind chiar si nivele de fermitate diferite.

Cantitatea spumei dint-o saltea este masurata in kilograme pe metrul cub, iar cu cat o saltea prezinta mai multa spuma, cu atat calitatea sa creste, precum si durabilitatea ei. In principiu, ar fi ideal ca un adult sa opteze pentru o saltea de cel putin 35 lg/mc. Spuma contine celule, iar la randul sau, celulele contin aer. In mod evident, cantitatea de aer din spuma variaza in functie de calitatea saltelei. Variantele de spuma mai ieftine contin cea mai mare cantitate de aer. Cu cat cantitatea de aer este mai mare cu atat salteaua este mai moale si, bineinteles, durata de utilizare mai mica spre deosebire de modelele superioare.

In cazul saltelelor cu spuma, specialistii recomanda intoarcerea acesteia de pe o fata pe alta o data la sase luni.

Daca deja te-ai convins de varianta de saltea care ti se potriveste cel mai bine, atunci ar trebui sa treci la pasul urmatorul si sa optezi pentru cel mai bun model, in concordanta cu nevoile tale. Fie ca esti interesat deja de un anumit model, fie ca vrei sa optezi pentru unul din top 10 cele mai bune saltele ale anului, poti face acest lucru accesand www.parerisaltele.ro, locul unde poti gasi toate informatiile necesare in materie de saltele de dormit.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *